Szervezetfejlesztés

 

A munka alapja, hogy feltérképezzük a cég vagy részleg tevékenységének folyamatait és feladatait. A tevékenységek folyamatok formájában történő megjelenítésével vizuális képet kapunk a munkaerő napi/heti/havi tevékenységéről. Ezt követően az egyes munkafázisokat elemezzük ki az adott tevékenységek jellegére, időszükségletére, az ahhoz szükséges képzettségre, költségekre és további egyéb lehetséges szempontokra tekintettel. A folyamatazonosítás eredményeként az erőforrások tevékenységét azonosítjuk, és mint egységes feladatrendszer könnyebben átláthatóvá válik. A folyamat eredményeként kapott adatok birtokában elemezzük és értékeljük a tevékenységek illetve a munkafázisokat. Az eredményeket elemezzük és értékeljük a hatékonyság és eredményesség szempontjából.

Az eredmények és javaslataink alapján, amennyiben szükséges és indokolt, megbízóink átalakíthatják, módosíthatják az egyes munkafázisokat, racionalizálni lehet az egyes munkafázisokat, tevékenységeket a hatékonyságának növelése érdekében. A racionalizálással olyan döntéseket hozhatunk meg, melyek növelik a hatékonyságot és a versenyképességet.

A döntéstámogató elemzéseink, értékeléseink lehetőséget teremt Önöknek, hogy az egyes részlegek pontosabb feladat és munkaigényét megismerve a részlegek közötti átcsoportosításokat (összevonás, szétválasztás, keresztfunkciók) hajtson végre.