Kommunikáció javítás

 

A munkavállalói elkötelezettséget növelő tényezők közül az egyik legfontosabb a megfelelő információ!

Nagyon fontos, hogy mindenki megkapja az őt érintő információt, illetve minden információ megfelelően, gyorsan, rendszeresen eljusson az érintett területekhez.

Az munkahelyi légkör javításának alapvető megoldásai a belső kommunikáció fejlesztése, a vezetői és együttműködési kultúra javítása, a visszajelzés adása és fogadása, változáskezelés és az együttműködés. A munkatársak lássák értelmét munkájuknak, kapjanak visszajelzést mind formálisan mind pedig informálisan, s a vezetőik vonják be őket a folyamatokba.

A munkavállalók szívesen mondják el ötleteiket, észrevételeiket jobbító javaslataikat, de csak addig, míg valóban látják, hogy volt értelme véleményüket kifejteni.

Amikor sikerül növelnünk az elkötelezettséget, pozitív irányba változnak a munkával kapcsolatos attitűdök, ezáltal növekszik a vállalat produktivitása, az üzleti eredményesség. Lojálisabbak és innovatívabbak lesznek a munkatársak, igazán tenni akarnak a szervezet fejlődése érdekében. A magas elkötelezettség hozadéka továbbá a jobb minőségű munka, a minőségibb ügyfélkiszolgálás és a hatékonyabb költségkontroll.